Kako odabrati odgovarajuće sedlo?

Kategorija
konji
Datum
2018-04-29 12:00 - 18:00
Mjesto

Zagreb, Croatia
Telefon
+385 91 886 33 87
Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravilan odabir sedla važan je i za konja i za jahača. Loše odabrano sedlo čest je uzrok bolova kod konja te se manifestira na različite načine, od problematičnog ponašanja, nemira pri sedlanju, propinjanja, slabih sportskih rezultata do onih očitijih kao što su osjetljiva leđa i šepanje. Loše balansirano sedlo može uzrokovati štetu i jahaču na način da ga izbacuje iz ravnoteže pri čemu jahač mora uložiti dodatni napor da bi održao pravilnu poziciju. Često su i kod jahača prisutni bolovi u različitim djelovima tijela izazvani krivim položajem sedla.

Ako razmišljate o kupnji novog sedla ili želite biti sigurni da sedlo koje sada koristite odgovara vašem konju… Pridružite nam se na radionici na kojoj ćemo pokazati sve važne elemente odabira sedla koje bi svaki jahač i vlasnik konja trebao znati.

Teme koje ćemo obraditi:

  • Anatomija konjskih leđa
  • Funkcija sedla
  • Vrste i struktura sedla
  • Odabir odgovarajućeg sedla
  • Utjecaj sedla na kretanje konja i poziciju jahača
  • Korekcija položaja sedla pomoću podsedlica i umetaka
Predavač: Vanja Ivanović
Educirani EE 'saddle fitter', posjeduje licencu za procjenu i pomoć pri odabiru pravilnog sedla prema konju i jahaču.
Instruktorica Enlightened Equitation metode jahanja koja se bazira na francuskoj školi jahanja te ima naglasak na 'klasičnom sjedištu'.
 

Kao dodatak predavanju slijedi prezentacija:

Shiatsu za konje – istočnjačka terapija u službi dobrobiti konja. Pogledajte kako izgleda shiatsu tretman. Saznajte što je shiatsu za konje, kako funkcionira i u kojim slučajevima može pomoći vašem konju.

'Čest je slučaj da vlasnici konja traže shiatsu tretman za konja zbog bolova u leđima. Shiatsu može pomoći da bol u leđima vrlo brzo prođe, no ukoliko je uzrok boli neodgovarajuće sedlo bol će se brzo vratiti. Zbog toga je vrlo važno biti siguran da sedlo odgovara konju.'

Vedrana Ivčević, shiatsu terepeut za konje i jahače

Koliko?  150 kn po osobi

Gdje?    okolica Zagreba

Kada?    Nedjelja, 29.04.2018. od 12 do 18 sati

 
 

Svi datumi

  • 2018-04-29 12:00 - 18:00
  • 2016-01-24 12:00
 

Powered by iCagenda