The School of Equine Shiatsu osnovana je 2000.godine u Engleskoj, u blizini Londona, i od tada uspješno prenosi znanja s područja shiatsua za konje. U početku to su bili kratki vikend tečajevi koji su se s vremenom razvili u ono što The School of Equine Shiatsu danas jest. Svake godine upisuje se nova generacija studenata, a sveukupno više od 200 polaznika iz cijele Europe prošlo je kroz školu.

Jill2Možemo slobodno reći da je Jill Blake pokretačka snaga The School of Equine Shiatsu. Jill se konjima bavi preko 50 godina. 1968.godine položila je ispit za instruktora BHS (British Horse Society), 1977.godine osnovala je South Downs Group Riding for Disabled i vodila terapijsko jahanje. Podučavala je dugi niz godina prije nego što je počela podučavati shiatsu. Želeći produbiti svoje znanje shiatsua završila je i trogodišnji studij za shiatsu praktičara za ljude u Europskoj Shiatsu Školi (www.shiatsu.net).

 

Upoznajte Jill i The School of Equine Shiatsu:

VIDEO: www.youtube.com/watch?v=riLesntUE3Y

The School of Equine Shiatsu jedan je od utemeljitelja the Equine Shiatsu Association poznatu kao tESA, koja kao strukovno udruženje promiče shiatsu, okuplja praktičare te brine o postavljanju i održavanju profesionalnih standarda struke.